Wat zijn de mogelijkheden als je klaar bent met je VWO

Na het behalen van je vwo diploma liggen er erg veel mogelijkheden op je pad. Je kunt een tussenjaar nemen, naar het hbo, naar het wo, enzovoorts. Het is erg lastig om op een jonge leeftijd te kiezen over je toekomst. Sommigen weten al van jongs af aan wat ze willen worden, terwijl anderen nog helemaal geen idee hebben. Weet je niet wat voor studie je wilt gaan doen, dan is een tussenjaar misschien wel een goede oplossing. Je hebt dan genoeg tijd om een leuke opleiding te zoeken, waar je zeker van bent. Na je vwo diploma kun je niet alleen naar het wo, maar ook naar het hbo. Ook hier moet je dus een keuze uit maken. Van vwo naar hbo is zeker geen slechte keuze, omdat er op het hbo ook erg veel leuke studies zijn, die ze op het wo misschien helemaal niet aanbieden. 

Van het vwo naar het hbo

Heb je een vwo diploma gehaald, maar wil je toch liever naar het hbo? Dan is dat zeker mogelijk. Een hbo en wo opleiding zijn niet hetzelfde met een niveauverschil, maar er zit ook verschil in de soort studie. Een voordeel van het hbo is het studietempo. Deze ligt iets lager dan het wo. Hierdoor is het ook makkelijker om samen met medestudenten samen te werken. Het samenwerken met medestudenten is erg belangrijk, omdat je hier erg veel van elkaar kunt leren en elkaar kunt aanvullen op bepaalde onderwerpen. Twijfel je over een studie, dan is Hbostart.nl de goede plek, om een beter beeld te krijgen van een studie.

Een tussenjaar

Heb je geen keuze kunnen maken voor een studie, dan is een tussenjaar nemen misschien wel een goede oplossing. Tijdens dit tussenjaar kun je bijvoorbeeld gaan werken, reizen, of een bepaald proces doorlopen om te kijken waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Deze ontwikkelings programma’s zijn erg goed om jezelf goed te leren kennen en om je tussenjaar op te vullen, zodat je wel iets hebt waar je mee bezig kunt zijn.