Wat je moet weten als je een freelance developer inhuurt

Taxpayer's desk and excise documents to import and export industrial goods for the purpose of maximizing profits for large business organizations.

Je wilt een nieuwe app, dus is het tijd om aan tafel te gaan met een developer. De keuze valt op een freelance developer. Het ontwikkelen van gebeurt niet zomaar. Je ideeën moeten genoeg detail bevatten zodat een freelancer het om kan zetten naar code. Het moet duidelijk zijn wat je precies wilt en welke eisen je stelt aan bijvoorbeeld de gebruikerservaring. 

In dit artikel leggen wij je uit waar je aan moet denken wanneer jij gaat samenwerken met een freelance developer. 

Eisen, design & budget 

Wanneer je aan de slag gaat met een freelance developer moet je een aantal dingen duidelijk hebben. Allereerst de eisen, wat wil je precies op het gebied van functies bijvoorbeeld. Vervolgens denk je na over het design. Vanuit hier krijg je ook inzicht op het budget. Hoe meer functie, hoe duurder de app wordt. 

Een app is sowieso duur om te maken. Vraag bij verschillende freelancers offertes op en maak daarbij duidelijk wat je eisen zijn. Zo ontvang je realistische offertes. Zo kun je ook afwegen wat binnen jouw budget past. 

De tijd 

Nu je weet wat je wilt en wat de kosten zijn, is het goed om te kijken hoe lang het duurt om het product te maken. Praat hierover met de freelancer van jouw keuze. Of vraag verschillende developers. Bedenk zelf wat jij wilt, maar vraag ook aan hen wat realistisch is. Het maken van bijvoorbeeld een app is niet gemakkelijk en kost tijd. 

Een groot voordeel van een freelancer is het feit dat flexibel zijn. Wil jij iets laten maken wat veel tijd kost? Dan is een freelance developer handig. Niet alleen omdat ze flexibel zijn, maar ook omdat hun drive groot is. De kans op succes op de korte termijn is groot. Ze willen graag hun opdrachtgevers tevreden stellen. Maar de kans op snel succes hangt samen met jouw eisenpakket en budget. 

Zet alles duidelijk op een rij 

Voordat je aan de slag gaat met een developer moet je alles dus duidelijk op een rij hebben. Alleen zo kan een developer jouw ideeën omzetten tot realiteit. Daarnaast wordt met deze eisen duidelijk hoe complex de opdracht is. Zo ontvang je altijd een realistische offerte van een freelance developer. Daarnaast heb je een beter indicatie van de tijdspan. 

Je hebt met een freelancer een echte expert in huis gehaald. Maak daar dan ook dankbaar gebruik van. De communicatielijnen zijn kort en daardoor kun je waarschijnlijk sneller resultaat verwachten en een betere samenwerking. Het heeft voordelen, maar dit werkt alleen als jij een duidelijk beeld schept.