Wat is een WordPress-website?

Ben je ondernemer, en wil je jouw merk en bedrijf graag een online gezicht geven? Dan mag een mooie en professionele website zeker niet ontbreken. Het meest gebruikte platform om een website te maken is WordPress. In essentie is WordPress een contentmanagementsysteem (cms). Dit systeem zorgt ervoor dat jij je website geheel naar eigen smaak en idee kunt inrichten en dat je de website altijd kunt blijven onderhouden op een simpele manier. Je kunt er zowel blogs, websites als webshops mee ontwerpen en beheren. In deze blog lees je meer over zelf een WordPress-websites maken.

Waarom is WordPress een goede optie voor je website?

Ten eerste kun je WordPress gratis gebruiken. Natuurlijk betaal je uiteindelijk voor de hosting van je site en de domeinnaam, maar WordPress is altijd kosteloos te gebruiken. Daarnaast is WordPress erg populair en dit betekent dat er vaak verbeteringen worden doorgevoerd. Je kunt zowel gratis als tegen betaling bepaalde plugins voor je site installeren, die je helpen om de website professioneler te maken of waardoor er nog meer (potentiële) klanten op je site terechtkomen die je product of dienst willen kopen.

Daarnaast hoef je voor WordPress niet over technische kennis te beschikken. Iedereen kan via dit platform zijn/haar eigen website ontwerpen en live zetten. Bovendien kun je andere ondernemers of WordPress-deskundigen om hulp vragen als je er even niet uitkomt. Je kent vast wel iemand die zijn/haar site ook via WordPress heeft gebouwd. Als laatste is WordPress zoekmachinevriendelijk ingericht. Dus de kans is groot dat je via Google goed gevonden wordt als je site uiteindelijk af is en live staat.

Wat zijn de voordelen van WordPress-hosting?

Zoek je een bepaalde hosting waarop je WordPress-website het beste zal functioneren? Kies dan bijvoorbeeld voor WordPress-hosting. Dit is een pakket waarbij je WordPress en hosting samen aanschaft. Het heeft een aantal belangrijke voordelen op het moment dat jij alles uit je WordPress-website wilt halen. Ten eerste is de snelheid van je website bij WordPress-hosting erg snel. Dit komt doordat hosting speciaal is samengesteld voor websites die in WordPress worden gemaakt.

Daarnaast is je platform goed beveiligd als je voor deze vorm van hosting kiest. Als laatste kun je 24/7 om support vragen bij je hostingprovider. Als er iets met je site gebeurt wat je zo snel mogelijk op wilt lossen, kan je altijd om hulp vragen.