Wat is de online cloud en wat kan je daarmee?

cloud server

Tegenwoordig stappen steeds meer bedrijven over naar het cloudsysteem. Dit houdt in dat de cloud computing, telefonie en internet gekoppeld is aan één netwerk, namelijk: cloud servers. In dit artikel ga ik het uitgebreid hebben over de diverse mogelijkheden.

Je telefoongesprek opslaan en luisteren?

Anno 2019 zijn er zelfrijdende auto’s en bijna alles is mogelijk. Waarom zou het dan niet mogelijk zijn om je telefoongesprek op te nemen om het vervolgens opnieuw te luisteren? Zo kunnen bedrijven – die goede service belangrijk vinden- deze cloud optie gebruiken om interne trainingen te geven. Tevens kan er nader onderzoek gedaan worden naar telefoongesprekken met boze klanten, zodat men kan inspelen op eventuele opmerkingen. HostedXL biedt de cloud servers aan en heeft zich gedurende jaren gespecialiseerd in deze branche.

Hoe veilig is het?

Sinds de opkomst van het internet zijn dagelijkse werkzaamheden makkelijker geworden. Informatie opzoeken, het delen van informatie, activiteiten voor de bank verrichten etc. kan nu met een knop. De cybercriminelen zijn echter slimmer geworden. Het is gevaarlijk voor bedrijven om belangrijke en gevoelige informatie op het internet bloot te stellen. Er kan dus altijd nog een kanttekening worden geplaatst bij de veiligheid van de cloud servers.

Het is nu tijd om je gerust te stellen. De meeste cloud servers hebben een twee-factor –authenticatie. Dit houdt in dat je naast het wachtwoord nog altijd een tweede code nodig hebt. De code ontvang je via de mail, de applicatie of via sms. Zolang de cybercriminelen geen toegang heeft tot de gegevens die ik nog net heb opgenoemd, dan blijven je gegevens veilig.

De tweede optie biedt de mogelijkheid om met één knop alles te verwijderen. Dit houdt in dat er een back-up wordt gemaakt waardoor belangrijke informatie niet weg gaat. Stel dat een inbreker de laptop of bedrijfscomputer heeft meegenomen, dan kan je dus met een klik alles op de laptop/computer verwijderen. Zo voorkom je grote schade!

Wil je meer informatie over de cloud servers en bijhorende diensten? Bekijk dan deze website: https://www.hostedxl.nl/