Wat houdt een LTP assessment in?

Solliciteren naar een nieuwe baan. Het is een spannende periode waarbij ook best wat voorbereiding komt kijken. Van tevoren is het belangrijk om je in het bedrijf te verdiepen en de sollicitatieprocedures die ze hanteren. Krijg je bijvoorbeeld alleen te maken met een sollicitatiegesprek of een uitgebreide sollicitatieprocedure? Assessments kunnen daarbij onderdeel zijn van zo’n sollicitatieprocedure en dus is het belangrijk om daar goed voor te oefenen. Er zijn veel verschillende soorten assessments, afhankelijk van het assessmentbureau en natuurlijk de functie waarnaar je solliciteert. Een daarvan is de LTP assessment. Wat zo’n assessment precies inhoudt, zullen we je hier allemaal vertellen.

Achtergrondinformatie

LTP staat voor Laboratorium voor de Taste Psychologie en is een van de oudere HR-adviesbureaus van Nederland. Zoals de naam al zegt, is het een psychologisch adviesbureau. Een LTP test wordt dan ook door veel bedrijven afgenomen als onderdeel van de capaciteitentest om kandidaten te toetsen en de beste kandidaat voor de job te vinden. Het assessment kent verschillende onderdelen en daarom is het ook belangrijk dat je de verschillende onderdelen goed kent en oefent. Uit welke onderdelen bestaat zo’n test dan?

De verschillende onderdelen van een LTP assessment

Er zijn verschillende onderdelen die onder een LTP assessment vallen en het kan ook per bedrijf verschillen op welk onderdeel je getest zal worden. We zullen hier door de meest gebruikte onderdelen lopen. Een van deze onderdelen is een abstracte test en dit zijn de figuurreeksen. Aan de hand van de reeks zal jij dan moeten bepalen welk figuur logischerwijs volgt. Aan de hand van bijvoorbeeld de grootte, het aantal en de vorm van de figuren in de reeks, kun je het laatste figuur bepalen. Een tweede onderdeel zijn analogieën en zijn onderdeel van verbaal redeneren. Bij analogieën krijg je maximaal vier woorden te zien, welke twee paren vormen. Het is de bedoeling dat jij vervolgens achter de ontbrekende woorden komt door onderliggende relaties, zoals de overtreffende trap, antoniemen of eigenschappen, vast te stellen.

Een derde onderdeel zijn matrixen. Je zult moeten kiezen uit antwoordmogelijkheden. Er zijn zowel statistische, bewegende, horizontale en verticale verbanden te vinden. Door middel van het uitsluiten van antwoorden, kom je achter het goede antwoord. 

Als laatst bespreken we het onderdeel rekenen met tabellen. Dit valt onder het onderdeel numeriek inzicht en is een alternatief voor cijferreeksen. Het is de bedoeling om antwoorden uit te sluiten en daarom heb je al een stapje voor wanneer je goed kunt hoofdrekenen. Naast het rekenen is het ook belangrijk dat je de tabel goed kunt interpreteren, omdat er ook vragen over de tabel gesteld kunnen worden.

Bereid je dus goed voor alle onderdelen voor om zo niet voor verrassingen te komen te staan. 

Oefenen voor een LTP assessment

Een LTP assessment oefenen is een goed idee. Je zult namelijk merken dat een goede voorbereiding een positief effect zal hebben op de uitslag van de test. Door te oefenen met oefenvragen, raak je bekend met het type van de vragen en ook op welke manier je het beste antwoord kunt geven. Online kun je dit soort assessments oefenen, maar onderschat het niveau van het echte assessment niet. De oefeningen die je online zult krijgen, zullen namelijk van een minder hoog niveau zijn. Wel raak je dus bekend met de vraagstelling en weet je hoe je het beste je tijd kunt indelen. Het oefenen van een LTP assessment is niet alleen belangrijk om het assessment te halen, maar ook om beter uit de test te komen dan je medekandidaten. Met een hoge score zul je meer opvallen en sneller gekozen worden als geschikte kandidaat voor de functie!