Voor wie is procurement consultancy bedoeld?

Voordat je kan weten voor wie procurement consultancy bedoeld is, is het wel handig om te weten wat het nou eigenlijk is. Procurement kan een organisatie helpen haar bedrijfsdoelen te bereiken door goederen en diensten op een winstgevende en ethische manier in te kopen. De manieren om dit te bereiken variëren van kostenoptimalisatie, het beoordelen van leveranciers na fusies en overnames, het implementeren en versnellen van digitale transformatie, het bouwen van betrouwbare toeleveringsketens tot de transformatie van interne inkoopfuncties en nog veel meer. Om de best mogelijke service te leveren, moet een moderne procurement consultancy een duidelijke inkoopstrategie, -proces en -plan opstellen om zijn functie vooruit te helpen.

Expertise

Een consultant kan worden ingehuurd vanwege zijn of haar expertise. Het is lastig om alle expertise die nodig is om een succesvol bedrijf te runnen in je personeel te hebben. Een consultant kan deskundig advies geven op gebieden waar het bedrijf anders geen toegang toe zou hebben. Als je dus zelf eerlijk kan aangeven dat je hierbij hulp nodig hebt en niemand in je personeel je daarbij kan helpen, kan je dus bij Thornstein groep terecht. Daarbij kan het zijn dat je niet eens perse iemand in je personeel ervoor nodig hebt. Als dit maar een keer in de zoveel tijd is, is het namelijk goedkoper om een expertise in te huren dan elke maand loon te betalen.

Wanneer je een eigen zaak gaat beginnen

Consultants hebben zo veel bedrijven zien opstarten dat het proces bijna een tweede natuur voor hen is. Zodra een ondernemer een nieuw idee heeft, is een consultant een perfecte hulpbron om het proces op gang te helpen en een werkplan te ontwikkelen. Je kan namelijk wel heel gepassioneerd zijn over je eigen zaak, maar dat hoeft niet te betekenen dat je dan ook gelijk een werkplan kan bedenken en maken, terwijl dit wel van belang is. Daarbij wil je dit natuurlijk goed doen, en juist vanwege de ervaring van een consultant, kan dit dan ook.