Tips voor een sfeervolle woonkamer

Tegenwoordig zijn er veel interieurstijlen waar we uit kunnen kiezen. Zo heb je een industriële stijl, maar ook een landelijke, moderne of een Scandinavische stijl. Dit maakt elke huiskamer weer anders en hangt er ook bij elke stijl een andere sfeer. Toch kan het zo zijn dat je niet goed weet welke stijl je jouw huis moet geven. Dit kan resulteren in een mix van verschillende stijlen, waardoor je huis misschien niet zo gezellig overkomt als dat je zou willen. Daarom geven wij je graag een paar tips, waarmee jij een sfeervolle woonkamer krijgt!

Kleur

De kleuren van je woonkamer zijn ontzettend belangrijk. Het is in principe de basis van je interieur. Kies altijd één tot drie kleuren uit en voer deze overal door in het interieur. Het is goed om je vloer een rustige kleur te geven en te spelen met kleuren op de muren. Zo kun je bijvoorbeeld één muur wit laten en een andere muur een leuk kleurtje geven. Verder kun je met meubels en accessoires de ruimte gezelliger maken en opfleuren. Als alles in huis te veel kleur heeft, wordt de ruimte chaotisch en druk. Dit wil je zien te vermijden.

Verlichting
Je verlichting in huis is net zo belangrijk als het aankomt op sfeer. Kies daarom altijd voor een goed lichtplan in huis. Zorg ervoor dat elke ruimte voldoende verlichting heeft en dat je deze ook kunt aanpassen wanneer gewenst. Zo heb je in de keuken bijvoorbeeld feller licht nodig dan in de eetkamer. Om meer sfeer te krijgen kun je gebruik maken van een Hue schakelaar. Hiermee kun je makkelijk verlichting besturen in huis. Ook is het mogelijk om verlichting te dimmen. Hierdoor heb je voor elk moment van de dag de opties om de juiste intensiteit verlichting in te stellen.