Stylingtips voor een meisjeskamer

Zo goed als elke kinderkamer is weer anders. De tijd van een blauwe kamer voor jongens en een roze kamer voor meisjes wel geweest. Tuurlijk komen deze kleuren nog veel terug in kinderkamers, maar we zien steeds meer combinaties van kleuren en inrichtingsstijlen. Zeker de kamer van meisjes hoeft niet alleen schattig meer te zijn. Zij houden ook van een stoere look, waardoor hun kamer prima tot zijn recht komt. Maar hoe richt je een meisjeskamer nu leuk in? Je leest het hier!

Kleuren

De inrichting begint toch wel bij het bepalen van de kleur in de kamer. Is je kind oud genoeg om zelf te beslissen? Kies een kleur dan samen uit. Als je kindje nog te jong is kun je denken aan pasteltinten en warme kleuren. Dit zal de kamer een rustige uitstraling geven en de warme tinten geven direct sfeer aan een ruimte. Bij kluswinkels kun je meestal verfstaaltjes meenemen en uitproberen. Neem er daarom voor de zekerheid een paar mee en kijk wat past in het huis. Probeer met de kleur voor de muur ook rekening te houden met de vloer. Het moet natuurlijk wel één geheel blijven.

Accessoires

Als je eenmaal de basis van de kinderkamer hebt bepaalt, kun je deze gaan inrichten. Koop leuke meubeltjes en accessoires die goed passen bij de kleuren in de kamer. Is de muur bijvoorbeeld poederroze? Kies dan voor subtiele roze lampen of roze kussentjes. Laat de kleur echter niet té veel overheersen. Beperk het aantal kleuren in de kamer tot maximaal drie of vier, anders wordt het te druk. Verder is het goed om de accessoires eruit te laten springen met de kleur, terwijl de basis rustig blijft. Zo voorkom je dat de kamer erg klein en chaotisch oogt. Berg speelgoed en spulletjes zo veel mogelijk op en zet bijvoorbeeld ook een mooie spiegel of kamerplant neer.