Office management: de basis van het bedrijf

Het office management is een belangrijke basis voor ieder bedrijf en iedere organisatie. Office management is verantwoordelijk voor de administratie en organisatie. Maar daarnaast zorgt het office management ook voor de ondersteuning van de directie, manager of het team van deze. Het office management is de schakel tussen alle partijen, intern en extern. Goed office management is steeds belangrijker, zeker wanneer er meer gewerkt wordt vanuit huis en met flexwerkplekken. Deze vrijheid en flexibiliteit vereisen een stevig office management. Office management kan een team zijn, maar ook een functie van één persoon.

Verantwoordelijkheden office management

De office manager of het team office management is verantwoordelijk voor administratie, documentatie, kantoorbeleid, planning en organisatie, ondersteuning van het management en leidinggeven. Dat is een flinke verantwoordelijkheid dus. In de functie van office manager zorg je niet alleen voor het afhandelen van communicatie en de administratie, maar ook voor het organiseren van vergaderingen, het beheren van de agenda en het beheer van contracten en archieven. Bovendien stuur je secretarieel medewerkers aan en ben je het aanspreekpunt voor verschillende afdelingen. Office management is een echte allround functie.

Ben jij geschikt?

Wie in office management wil werken, heeft dan ook een aantal vaardigheden en talenten nodig. Je moet stevig in je schoenen staan, want je moet zelfstandig kunnen werken. Je bent vriendelijk en helder in je communicatie en staat altijd voor iedereen klaar. Je bent ook nauwkeurig in je werk en weet hoe je planning en organisatie moet aanpakken. Je kunt tegen stress, weet verstandig om te gaan met vertrouwelijke informatie en bent bovendien kritisch. Kijk voor alles over office management op deze pagina.