Metatarsalgie

Logo footlogics

Als je metatarsalgie hebt, betekent dat dat je last hebt van de bal van je voet. Dit voel je bij elke stap. Daardoor beperkt het je al snel, je blijft liever binnen op de bank dan dat je een frisse wandeling gaat maken.

Logo footlogicsOorzaken

Metatarsalgie kan verschillende oorzaken hebben. De meeste vrouwen kennen de pijn doordat ze weleens te lang op hoge hakken hebben gelopen. De dag erna hebben zij pijn aan de bal van hun voet. Als deze pijn aanhoudt, spreek je van metatarsalgieklachten.
Andere oorzaken zijn een te kort middenvoetsbeentje waardoor de druk tijdens het lopen niet goed verdeeld wordt. Een verkeerd looppatroon, holle voeten of te vaak op schoenen lopen met heel dunne zolen.

Verhelpen

Gelukkig is metatarsalgie goed op te vangen. Door maar af en toe op hoge hakken te lopen beperk je de klachten. Fysiotherapiebehandelingen om een goed looppatroon aan te leren, kunnen ook helpen. Bij metatarsalgieklachten door een holle voet en dergelijke, bieden steunzooltjes uitkomst. Steunzooltjes helpen je voet om de druk van je lichaam juist te verdelen. Hierdoor nemen de metatarsalgieklachten meestal vanzelf af.