Kies Optiply voor een goed voorraadbeheer

Voorraadbeheer optimalisatie is een zaak die uitermate belangrijk is voor een ondernemer. Als je voorraadbeheer volledig optimaal is betekent dit dat je op het juiste moment de juiste hoeveelheid van een bepaald product op voorraad hebt. 

Wat is nu de juiste hoeveelheid?

De juiste hoeveelheid kan soms veel maar soms ook minder zijn. Dit is dus niet altijd evenveel. Op bepaalde momenten is de vraag naar een product nu eenmaal groter dan op andere momenten. Om dan toch de juiste hoeveelheid in je magazijn te hebben kun je het voorraadbeheer automatiseren. 

Werking van Optiply

Met een systeem zoals Optiply is deze automatisering snel en eenvoudig toe te passen. Het systeem kan losstaand gebruikt worden maar ook geïntegreerd worden met reeds in gebruik zijnde systemen binnen een onderneming. Na de installatie van de software koppel je je webshop aan het systeem. Indien er bepaalde restricties gelden voor leveranciers voer je deze in en daarna kies je voor een inkoopstrategie. Vervolgens analyseert het systeem de voorraad en de verkopen en creëert op basis daarvan een inkoopadvies. Als je het advies volgt krijg je een optimale voorraad van een bepaald product. 

Niet te veel en niet te weinig

Optimaal betekent niets meer dan niet te weinig maar ook niet te veel. Te veel kan leiden tot praktische problemen zoals te weinig plaats in het magazijn maar ook minder ruimte voor andere producten die wellicht beter verkocht worden. Daarnaast betekent investeren in een bepaald product dat het geld kost dat je ergens anders voor had kunnen gebruiken en wat wellicht een betere omzet had opgeleverd. 

Nee verkopen is ongunstig

Te weinig voorraad spreekt natuurlijk voor zich. Als je nee verkoopt aan klanten is dat nooit gunstig omdat je dan kans loopt dat ze naar een ander gaan en je omzet er door afneemt.