Kartonnen dozen voor elke gelegenheid

Tegenwoordig is het natuurlijk voor iedereen wel duidelijk dat het gebruik van plastic steeds minder zal worden. Niet alleen is plastic namelijk moeilijker te recyclen, maar daarnaast is dit materiaal in ieder geval al slecht voor het milieu. Steeds vaker kiezen mensen er daarom voor om karton te gebruiken in plaats van plastic. Doordat bedrijven, maar ook de particulieren een duurzamer leven willen leiden, is het gebruik van plastic momenteel dan ook flink aan het verminderen. Dit gebeurt bijvoorbeeld nu veel in de supermarkten, waar er of betaald moet worden voor plastic tasjes, maar in sommige supermarkten worden de tasjes al niet eens meer verkocht. Karton en daarbij ook de kartonnen dozen zijn in veel gevallen de vervanger voor plastic. Niet alleen is dit materiaal namelijk duurzamer, maar ook is het veel makkelijker om karton te recyclen of om de dozen zelf her te gebruiken. Gelukkig kan kartonnen dozen kopen simpel online. 

Voor bedrijven

Bedrijven kiezen er momenteel dan ook vaak voor om kartonnen dozen te gebruiken. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten dozen die gebruikt kunnen worden door verschillende bedrijven. Wanneer jij als bedrijf bijvoorbeeld een eigen webshop hebt, zal je vaak producten moeten versturen naar de klanten. Hiervoor zijn diverse formaten kartonnen dozen te verkrijgen, zodat elk type product in een bepaalde doos zal passen. Dus of jij nou een schroevendraaier in een doos moet versturen of een gehele bank maakt hiervoor niets uit. Ook maken bedrijven steeds vaker gebruik van feestelijke verzenddozen. Vooral rond de feestdagen in december zijn er verschillende soorten dozen zoals geschenkdozen en wijndozen te zien bij de bezorgers. Ook voor extra stevigheid wanneer er bijvoorbeeld glas verzonden wordt door jouw bedrijf zijn er geschikte dozen te verkrijgen. 

En de particulier

Naast bedrijven zijn er ook veel particulieren die kartonnen dozen nodig hebben in het dagelijks leven. Veel mensen doen bijvoorbeeld hun boodschappen in karton in plaats van de plastic tassen. Daarnaast zijn er natuurlijk de welbekende verhuisdozen die vaak gebruikt worden wanneer er veel spullen verplaatst moeten worden. Zoals de naam van deze dozen het al zegt gaat het in veel van deze gevallen dan ook om verhuizingen. Wanneer je kleinere pakketjes wil verzenden is het bijvoorbeeld tevens mogelijk om gebruik te maken van de brievenbusdozen. Deze kleine dunne dozen passen precies in door de brievenbus, waardoor je kleine pakketten makkelijker kan versturen. Daarnaast zijn de kosten van de verzending bij brievenbuspakketjes ook nog eens lager dan dat bij gewone pakketten het geval is.