Internetsnelheid verbeteren

Als je aan het werk bent of een film zit te kijken, wil je graag dat het internet snel werkt. Niets is dan vervelender dan lange laadtijden of haperende beeldschermen. Soms kun je al met wat eenvoudige aanpassingen de snelheid verbeteren, maar het kan ook zijn dat er wat grotere ingrepen gedaan moeten worden. Ben je benieuwd naar hoe je de snelheid kan verhogen? Check dan onderstaande tips!

Wifi-router verplaatsen

Internet en wifi zijn natuurlijk twee verschillende dingen, maar hebben wel degelijk met elkaar te maken. Als het bereik van de wifi-router slecht is, wordt de snelheid van het internet automatisch minder. Daarom kun je een aantal aanpassingen doen als het gaat om de wifi-router:

  • Plaats de router op een hoge plek. Bijvoorbeeld op een kast of een hoge plank. Zo zijn er minder obstakels die de radiostralen dienen te ontwijken.
  • Als je wifi-router meerdere antennes heeft, zet ‘m dan rechtop en spreid de antennes naar verschillende richtingen.
  • Kies een centrale plek. Hoe verder weg, hoe zwakker het signaal. Dus plaats hem niet op de benedenverdieping als je computer op zolder staat.
  • Staan er elektrische apparaten dichtbij de router? Zet ze dan minstens 30 centimeter verderop of schakel ze uit. Denk bijvoorbeeld aan een babyfoon of een alarmsysteem.

Vervang je apparaat

Heb je een oude laptop of computer of gebruik je hem veel? Dan is-ie op een gegeven moment aan vervanging toe. Als je hem veel gebruikt, vergaat hij sneller. Dat hoort er eenmaal bij. Ook geven oudere apparaten een langzame internetervaring. Vervang hem, of zorg voor meer geheugen. Ook is het verstandig om te kijken naar hoeveel programma’s worden opgestart tijdens het aanzetten, aangezien dit het proces nog eens kan vertragen.

Nieuwe internetaansluiting

Een nog grotere aanpassing kan zijn om de internetaansluiting in z’n geheel te vervangen. Een nieuwe provider of kabels verleggen kunnen een optie zijn. Werk je voornamelijk thuis of heb je ook last van deze internetproblemen op een kantoor? Zakelijk glasvezel internet is dan ook een goede optie! Dit geeft een snelle snelheid en heeft vrijwel geen storingen: erg stabiel dus! Klik hier voor meer informatie.