Hier moet je op letten bij het samenstellen van een rouwboeket

rouwboeket

Is een dierbare overleden en wil je een rouwboeket samenstellen? Vaak vinden we het moeilijk om te bepalen hoe het rouwboeket eruit moet komen te zien. Daarom leggen wij in dit artikel uit waar je op moet letten bij het samenstellen van een rouwboeket.

rouwboeket

1. Maak het persoonlijk

Het is natuurlijk ontzettend mooi als het rouwboeket ook iets zegt over de overledene. Had deze persoon een tuin? Kijk dan of je wat bloemen uit de tuin in het boeket kunt verwerken. Voeg ook wat van de favoriete bloemen van de persoon aan het boeket toe.

2. Bepaal welke vorm je wilt

Rouwboeketten zijn in verschillende vormen te verkrijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld de standaard rouwboeketten in de vorm van een boeket. Deze boeketten kun je in een vaas zetten. Ook zijn er bijvoorbeeld rouwboeketten in kransvorm die mooi staan op de kist.

rouwboeket

3. Denk na over de kleuren

Het is aan te raden om goed na te denken over de kleuren die terugkomen in het rouwboeket. Vaak is een uitvaart heel verdrietig en dan passen sobere kleuren daar het beste bij. Soms passen felle kleuren echter beter, bijvoorbeeld als de uitvoert een feestelijke stemming heeft om het leven van de overledene te vieren.