Geweldige palmplanten om binnenshuis te kweken

Misschien vanwege hun associatie met tropische omgevingen, wekken palmen gevoelens van rust en ontspanning op zoals geen enkele andere plant dat kan. Palmbomen geven een gewaagde, tropische uitstraling aan huisinterieurs die verrassend eenvoudig te realiseren is. De kamerpalm overleeft in omstandigheden die we zelf prettig vinden: warme temperaturen, gemiddelde luchtvochtigheid en matig licht. Veel van deze langzaam groeiende palm-exemplaren hadden slechts af en toe aandacht nodig om je te belonen met hun elegante groene bladeren.

Over kamerpalm binnenshuis

Palmen uit de Arecaceae- familie komen oorspronkelijk uit tropische en subtropische klimaten . Het zijn meerjarige bloeiende planten die afhankelijk van de soort verschillende groeivormen hebben. Palmenbuiten kweken is niet evident, kamerpalm daarentegen is een stuk eenvoudiger. Hoewel ze botanisch divers zijn, hebben de meeste palmen vergelijkbare onderscheidende kenmerken waardoor ze gemakkelijk herkenbaar zijn. De meeste hebben grote samengestelde bladeren bovenop een onvertakte stengel. De bladeren zijn waaiervormig of veervormig.

Gebruik en voordelen van indoor palmen

De sierwaarden van kamerpalm valt inderdaad niet te ontkennen. Toch houdt het doel van de tropisch ogende flora niet op bij het creëren van een indoor jungle of het een boost geven aan je interieur. Palmen bieden andere toepassingen die ook hun plantenouders ten goede komen:

  • Palmen verbeteren de luchtkwaliteit: Net als andere kamerplanten hebben palmbomen en planten binnenshuis luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren door koolmonoxide, gevaarlijke vluchtige organische stoffen en verontreinigende stoffen uit de lucht te verwijderen.
  • Betekenissen en symboliek: Palmen zijn een symbool van leven en vruchtbaarheid. Bovendien betekenen ze vrijheid, gerechtigheid, overwinning, beloning en opstanding. Door hun lange en hoge vorm betekenen deze planten ook een lange levensduur. Ze symboliseren ook veel geluk.
  • Palmbomen voor Feng Shui : In Feng Shui helpen binnenpalmen de negativiteit in elke ruimte in evenwicht te brengen door nieuwe energie te brengen. Sommigen beschouwen ze als geluksplanten en om positieve energie aan te trekken.