Feng Shui

Je wilt graag een spiegel kopen, top. Maar waar wil je hem voor gebruiken of misschien nog belangrijker, waar ga je de spiegel neerzetten? Misschien heb je er nog nooit van gehoord of nog niet aan gedacht, maar door jouw huis in te richten met behulp van Feng Shui, dus ook de plaatsing van jouw spiegels, zorg jij voor rust in jouw huis.

Wat is het?

Wellicht denk je op het moment, maar wat is Feng Shui nu precies? Feng Shui is een filosofie die meer dan 3000 jaar geleden is ontstaan in China. Deze filosofie leert hoe jij in jouw omgeving welzijn en geluk kan creëren door middel van het beïnvloeden van vormgeving en inrichting van jouw werk- of woonomgeving. Dit geldt ook voor hoe je negatieve invloeden kunt veranderen in positieve.

Het doel van Feng Shui is om de leef- of werkomgeving zo aan te passen dat er een harmonieuze stroming gestimuleerd wordt. Feng Shui betekent letterlijk ‘water en wind’ en wordt ook vaak vergeleken met ‘Yin en Yang’. In de Chinese filosofie draait alles namelijk om harmonie en evenwicht tussen tegenpolen, in dit geval dus water en wind.

Feng Shui en spiegels

Volgens Feng Shui hebben spiegels een bijzondere betekenis. Ze kunnen namelijk energie versterken, iets vergroten en / of verdubbelen. Als je spiegels goed plaatst, kunnen deze voorspoed en rijkdom brengen en chi laten stromen. Dit geldt echter ook voor het tegenovergestelde, namelijk wanneer je spiegels op  een verkeerde manier plaatst. Hieronder gelden enkele tips wat wel en niet te doen met spiegels:

Wel

  • Houdt je spiegels te allen tijde schoon om een goed beeld van jezelf te houden;
  • Plaats de spiegel voor een mooi object om schoonheid te verdubbelen;
  • Plaats de spiegel zo dat het iets van waarde reflecteert voor extra welzijn en rijkdom;

Niet

  • Plaats een spiegel niet voor de voordeur, aangezien deze de energie weer naar buiten weerkaatst;
  • Geen spiegel in de slaapkamer, zeker niet tegenover het bed. Een spiegel creëert veel energie wat voor slapeloosheid kan zorgen;
  • Geen gebroken spiegel aangezien deze negatieve energie brengen.