De vreugde van het kerstpakket

Kerstpakkettenplaza

Een kerstpakket is een oude traditie die vooral in Nederland voorkomt. Een kerstpakket van Kerstpakkettenplaza bestaat meestal uit een selectie van levensmiddelen. Traditioneel bevat het mandje alleen brood en groenten, maar af en toe wordt het ook vervangen door fruit en groenten. Maar steeds vaker komt een flesje wijn ook mee met het kerstpakket dat werkgevers aan hun werknemers of andere klanten geven.

Stammend van een oude traditie

De traditie om kerstpakketten naar familieleden te sturen gaat terug tot de 17e en 18e eeuw en sindsdien hebben de Nederlanders traditioneel kerstpakketten uitgewisseld, die vaak gevuld worden met lekkernijen en chocolade. In het Nederlands verwijst het woord lekkernijen ook naar kleine blikjes jam en tonijn, dat is in de meeste landen anders. Sommige bedrijven zoals Kerstpakkettenplaza zijn begonnen deze traditie bij hun klanten te promoten door dozen te ontwerpen die een selectie van producten en andere zaken bevatten, zoals koekjes en een cadeautje. Een origineel en in goede staat kerstpakket van de Nederlandse delicatessen winkelketen Hema werd onlangs verkocht voor 400 euro.

Kerstpakkettenplaza

Een kerstpakket veroorloven

Kerstpakketten werden vroeger ingehouden op het loon van de werknemers. Maar als je dat als baas nu nog zou doen zou iedereen je als karig beschouwen. Als een soort Dagobert Duck, maar een beetje baas wil dat natuurlijk niet, want werknemers zijn uiteindelijk van groter belang dan de werkgever. Om een goede verstandhouding te bewaren worden daarom kerstpakketten van Kerstpakkettenplaza rijkelijk uitgedeeld door mensen die hun werknemers waarderen. Dit leidde tot een kerstpakket wat inmiddels voor iedereen een ding is geworden, super inspirerend.