De definitie van E-commerce

Veel mensen denken dat ecommerce alleen gaat over de business to consumer markt (B2C), maar er zijn nog veel meer soorten ecommerce. In deze blog vertel ik je er graag meer over, inclusief een aantal bruikbare tips voor wanneer je er zelf mee van start wil gaan. Er zijn dus talloze vormen van ecommerce. Een aantal voorbeelden hiervan zijn een website waar veilingen worden gehouden, het plaatsen van een reserveringen maar ook internetbankieren en zakelijke transacties (B2B, ofwel van een bedrijf naar een ander bedrijf zonder tussenkomt van consumenten).

In de afgelopen jaren heeft ecommerce een ontzettend grote groei meegemaakt. Als we wat verder terugkijken dan komt dit in eerste instantie doordat het internet steeds groter is geworden en er daardoor steeds meer gebruikers bijkwamen. Dit is in de afgelopen twee jaar in een stroomversnelling gekomen nadat corona was uitgebroken en veel fysieke winkels hun deuren moesten sluiten. Daarnaast durfden veel mensen niet meer naar buiten en daardoor werd het wel heel gemakkelijk om online je spullen te kopen. Bedrijven moesten hierop inspelen door razendsnel hun digitale bedrijfsvoering op orde te stellen. Sommige bedrijven hadden zelfs nog geen website, maar deze waren snel overgehaald om hier wel mee aan de slag te gaan. Wanneer je een webshop laat maken dan is het belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. In de volgende alinea vertellen we je daar graag meer over.

Een webshop laten maken

Ben je overtuigd dat ecommerce de toekomst is en wil je een webshop laten maken? Dan is het ten eerste belangrijk dat je kiest voor een betrouwbaar CMS systeem zoals Magento 2. Dit is de opvolger van het welbekende Magento, maar nu nog beter. Magento wordt gebruikt door tienduizenden ondernemers en is echt een begrip geworden in de markt.

Vervolgens moet je een Magento webshop laten maken door een betrouwbare partij. Dit kan een lastige opgave zijn aangezien er veel partijen zijn die dit aanbieden en je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Het is goed om je ervan bewust te zijn dat er ook echte Magento B2C specialisten zijn, dus als je de consumentenmarkt bediend willen we je adviseren om voor zo’n partij te kiezen. Vervolgens kun je een aanvraag indienen bij verschillende partijen en uiteindelijk kiezen voor de partij waar je het beste gevoel bij hebt. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over Magento? Neem dan gerust contact met ons op.