Acteerlessen

Acteerlessen zijn een essentieel onderdeel van je voorbereiding op de auditie die je moet doen om toegelaten te worden tot de HBO toneelopleidingen op één van de vier hogescholen in Nederland. Tijdens een vooropleiding kun je deze lessen volgen. Deze acteerlessen worden gegeven op een hoog niveau door professionele acteurs. Je krijgt de tips en tricks die nodig zijn in het vak en waarmee je steeds makkelijker gaat acteren. Deze professionele acteurs zijn immers exact op de hoogte van de eisen die er worden gesteld om een volwaardig acteur te worden. Het is een leerschool die voor jou als talentvolle en ambitieuze acteur de weg vrijmaakt voor een mooie carrière. Acteerlessen zijn geen garantie voor een succesvolle auditie in een later stadium, maar ze geven je wel een mooie rugzak met ervaring die je kan gebruiken zodra jij jezelf gaat presenteren.

Voorbereiding op een auditie

Met het volgen van acteerlessen geef je jezelf een basis om op terug te kunnen vallen als je verder gaat in het vak. Dit omdat je weet welke technieken je in verschillende situaties kan toepassen en hoe je met verschillende standpunten om kan gaan. Je leert om je in te leven, te werken met je stem, intonaties en met je lichaamshouding. Deze voorbereiding geeft je een voorsprong op al die anderen die zonder deze acteerlessen het avontuur aan willen gaan op de toneelschool.  Een goede voorbereiding is zoals met zoveel zaken reeds het halve werk.

Acteerworkshop

Als je nog niet veel acteerervaring hebt maar wel de ambitie hebt om jezelf verder te ontwikkelen, dan kan je een voorbereidingscursus acteren volgen. Deze acteercursus is ideaal omdat deze bedoeld is om te begrijpen of je jouw ambities kan ontwikkelen. Het is een workshop die is bedoeld voor studenten die ouder zijn dan 16 jaar en jou voorziet van specifieke prestatie oefeningen en spelopdrachten. Door de professionaliteit van deze workshop heb je als deelnemer waardevolle inzichten in de podiumkunsten wereld en alles wat daarbij komt kijken.

Deze acteerlessen en workshops zijn actief en erg leerzaam, maar ook duidelijk gericht op ontwikkeling voor jou als acteur! Tegelijkertijd bereidt het jonge ambitieuze acteurs voor op de uitdagingen waarmee ze onvermijdelijk zullen worden geconfronteerd. Als gevolg hiervan ervaren studenten vaak intense acteerlessen. Na het succesvol afronden van de initiële opleiding in het theater is het mogelijk om over te stappen op een vervolgtraject. Zo kun je kiezen voor een acteerworkshop voor gevorderden of misschien ben je al wel klaar voor de grote audities op één van de vier toneelscholen.

Acteerlessen voor gevorderden

Wanneer je het begin hebt meegemaakt van acteerlessen en workshops dan is er ook nog de mogelijkheid om verdiepende lessen te volgen. Talent en ambitie zijn hierbij een absolute must om dit te kunnen volbrengen. Ook met een afgeronde MBO opleiding voor theater of toneel kun je terecht bij deze acteerlessen. Je borduurt dan verder op de materie die je eerder hebt gehad en je kunt jezelf verdiepen in zang, dans, musical of andere vormen waarin je interesses liggen. Hier kun je het beste in jezelf naar boven halen op weg naar dat ene einddoel: op naar een carrière op de planken of op het witte doek